2022-01-14 14:48:22• hírek • Szatmár.ro

Újabb javaslatok érkeztek meghirdetett akciónk kapcsán – küldje el Ön is ötleteit

A Volkswagen, a Škoda és a Seat szatmári márkaképviselete, valamint a Szatmár.ro hírportál hétfőn egy közös akciót indított el annak érdekében, hogy biztonságosabbá, gördülékenyebbé és jobbá tegyük a Szatmárnémeti közlekedését. Azok, akik rendelkeznek egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlettel, amit hajlandóak velünk meg is osztani, bízhatnak benne, hogy javaslatuk halló fülekre talál és megvalósításra is kerül, hiszen a város polgármesteri hivatala is partnere e kezdeményezésnek.

A kezdeményezés meghirdetését követően már az első napokban is elég sokan álltak elő egy-egy javaslattal, ezekből tegnap már bemutattunk néhányat olvasóinknak, ma folytatjuk a sort.

Bízunk benne, hogy mások is kedvet kapnak és további ötleteket, javaslatokat küldenek be a közlekedés javítása, gördülékenyebbé tétele érdekében.

Emlékeztetjük olvasóinkat: minden beküldő jutalomban részesül, sőt heti nyereményeket is kisorsolunk a kezdeményezésben résztvevők körében. Erről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Viszont most tekintsük meg az újabb javaslatot, melyekkel olvasóink előálltak:

Smit Gergely javaslata:
Minden délután a töltés melletti Transilvania sugárútról kelek át a Decebal hídon a Closcára. Mivel a hídra felhajtáskor a jobb szélső sávban érkeztek, ahhoz, hogy egyenesen tudják haladni, átmenni a Burdea körforgalmon a Closca utcára, kénytelen vagyok sávot váltani, mivel a jobb szélső sávból csak a Károlyi útra lehet kifordulni. Jó lenne, ha mindkét sávon, amelyik lejön a hídról, egyenesen vagy bálra lehetne menni. Nem nagy dolog, csak a vonalakat kellene átfesteni.

László Gábor javaslata:
Az Octavian Gogan sugárúton közlekedők, akik az Unió irányból az Andercora akarnak letérni, hosszas várakozásra vannak ítélve (sokszor percekre) a szembejövő közlekedés miatt. Várakozásuk megakadályozza, hogy a Burdea felé a közlekedés nagyon sokszor két sávon történjen.
Jónak látnám egy várakozási vagy besorolási sáv kiépítését, figyelembe véve, hogy itt a sávnak szükséges útszélesítés lehetséges. Ezzel a környezetszennyezés csökkentéshez is hozzájárulnak.



Kallós Attila javaslata:

Az Anton Pann és Trandafirilor útkereszteződésnél, ha mindkét oldalon parkolnak autók a Trandafirilor elején, a 14mai megállóból (Anton Pannrol) nem tudnak a buszok befordulni, vagy nagyon nehezen manővereznek. Itt a saroktól pár méteren nem kellene engedélyezni a parkolást az egyik oldalon (talán a jobb oldalon logikusabb lenne, ott amúgy is keskeny a járda).



Szmutku Bernadett javaslata
Jómagam már sok éve napi szinten közlekedem gyalogosan a Closca sugárúton. Amit észrevettem, és zavaró úgy nekem, mint sok más munkába és iskolába igyekvő felnőttnek és gyereknek, hogy a Closca sugárút és a Dariu Pop utca sarkánál szükség lenne egy gyalogátkelőre. A reggeli órákban mikor megnövekszik a forgalom, nagy bátorsággal lehet csak átkelni az úton, az autósok jóhiszeműségében bízva. Több iskola is van a környékben, ezért nagy számban gyermekek is használják az említett részt.

Fekete Zsolt javaslata:
Volna pár javaslatom, de csak akkor érvényes, ha a közlekedési bizottság valamely tagja nem közvetlenül érintett.
Tiltsák meg a parkolást a következő utcákban: Inaului, Caisilor, illetve Ioan Slavici – Vasile Lucaciu egészen a Simion Barnutiuig. További közlekedési dugóktól és koccanásoktól mentes évet kívánok.

Ne feledje, ha önnek is van egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlete, jelezze azt nekünk. Küldjön e-mailt a szatmar@szatmar.ro e-mailcímre.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: